Segíthetünk? Hívjon bátran! +36 (1) / 295-0860
;

Időszakos szervizelés

Időszakos szervizelés


Az időszakos szervizek, karbantartások megfelelő időben történő elvégzése a gépkocsi garanciális időtartama után is fontos, szükségszerű.

Az átvizsgálás során időben észlelhetőek az esetleges meghibásodások, elhasználódott alkatrészek, így fenntartható a gk. biztonságos üzemeltetése. A motorolajok, szűrők, gyertyák cseréje biztosítja a motor, a fődarabok és az egész gépkocsi hosszú élettartamát.

Telefonáljon

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Hívja a  06-1/295-0860-as telefonszámot!

                                                                                                                    Az olajcsere egy fontos művelet a motor optimális teljesítményének megőrzése érdekében.

A motor működése során elhasználódott motorolajat új motorolajra cserélik, ami sokkal jobb kenést biztosít a motor alkatrészeinek, így biztosítja azok hosszú élettartamát.

A szennyező részecskék az egyes elemek normális elhasználódásából keletkeznek, de tartalmaznak port és égéstermék lerakódásokat is. Ha ezek tartósan lerakódnak a motorban, a motor fokozatosan eltömődik és emiatt olyan sérüléseket szenvedhet, melyek csak költséges beavatkozással javíthatók ki.

Időszakos motorolajszervizek fontossága

Az időszakos motorolajszervizek, karbantartások megfelelő időben történő elvégzése a gépjármű garanciális időtartama után is fontos, szükségszerű. Az átvizsgálás során időben észlelhetők az esetleges meghibásodások, elhasználódott alkatrészek, így fenntartható a gépjármű biztonságos üzemeltethetősége. A különböző olajak illetve folyadékok, szűrők, gyertyák előírt időközönkénti cseréje biztosítja a motor, a fődarabok és az egész gépjármű megfelelő élettartamát.

Az olajszűrőt minden olajcsere alkalmával ki kell cserélni!

Az olajszűrő fontos szerepet tölt be a motor elemeinek kopásakor keletkező részecskék összegyűjtésében.

Motorolajok és szűrők

A motorok üzemelése során a motorolajnak nagyon összetett követelményeknek kell, a csereperiódusokon belül megfelelnie:

 • Bizonyos viszkozitással rendelkezzen, ami a hőmérséklet függvényében jelentősen változhat
 • Oldja a szennyeződéseket, és nem engedi leülepedni azokat
 • Az égés során savas jellegűvé váló termékeket semlegesítse
 • Csökkentse a súrlódást
 • Legyen jó hőelvezető képessége
 • Védje a motor belső részeit a korroziótol
 • Lássa el a hidraulikus munkafolyadék szerepét (szelephézag kiegyenlítés)
 • Akadályozza a habosodást
 • Ne legyen összeférhetetlen a tömítő és más szerkezeti anyagokkal
 • Ne károsítsa a katalizátort és ne tartalmazzon káros vegyületeket.
 • Takarítson meg üzemanyagot

A levegőszűrő élettartama elsősorban attól függ, hogy mennyi szennyeződés kerül rá. Általában városi közlekedésnél 20.000 km-enkénti csere ajánlott.

Mindegy, hogy a megtett kilómétereket vagy az eltelt időt vesszük figyelembe, a szűrőt ajánlatos azelőtt kicserélni, hogy az nagy mértékben meggátolná a levegő átáramlását.

Idővel minden szűrő eléri azt az állapotot, amikor már nagy mértékben akadályozzák a levegő átjutását. A benzinfogyasztás, a gépkocsi általános teljesítménye egyre romlanak, amíg új szűrő nem kerül a gépjárműbe.

A szűrőt úgy vizsgáljuk meg, hogy kivesszük és a napfény felé tarjuk. Szabad szemmel láthatjuk, ha a szűrő túlságosan koszos és ideje kicserélni.

Az olajszűrőket tanácsos minden egyes olajcsere alkalmával kicserélni, s mivel az olaj a motor élettartamának egyik legfontosabb tényezője, így az olajszűrő minimális költségével nem érdemes spórolni.

Piliskó autószerviz parkoló

Nem függ a garancia a márkaszerviztől

(2010. 06. 01) Keddtől hatályos az Európai Bizottság rendelete, amelyik kimondja, hogy az autógyártók a jövőben nem tehetik az autóikhoz kapcsolódó garanciát függővé attól, hogy az olajcserét és az egyéb karbantartási, javítási munkákat hivatalos márkaszervizek végezték-e - közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az MTI-vel.

Az előírás nem érinti a gépjárműgyártók azon jogát, hogy a garancia körében elvégzendő - és így a gyártó által térített - javítások elvégzésére hivatalos márkaszervizek igénybevételét követeljék meg.

Az új szabályoknak köszönhetően a Bizottság eljárhat olyan esetekben, amikor a független szervizektől megtagadják a szükséges technikai információk átadását.

A Bizottság egyik célkitűzése, hogy megvédje a pótalkatrészgyártók hozzáférését a javítási piachoz, biztosítva ezzel a versengő pótalkatrészmárkák folyamatos elérhetőségét mind a független és a szerződéses javítóműhelyek, mind pedig az alkatrész-nagykereskedők számára. Az ilyen alkatrészekhez való hozzáférés előnyökkel jár a fogyasztók számára, mivel gyakran nagy a különbség a gyártó által értékesített, és az alternatív alkatrészek árai között.

Az új szabályok miatt olcsóbb lesz a kocsik üzemeltetése. Becslések szerint ugyan is a gépjárműtartás - vásárlás, használat és fenntartás - költségeinek mintegy 40 százalékát a karbantartási és javítási munkák teszik ki.

Forrás: www.privatbankar.hu

 

TELEFON

+36 (1) / 295-0860

CÍM

1188 Budapest, Nagykőrösi út 84.

© 2022 Piliskó és Társa Kft. - Minden jog fenntartva